Melkerij

Paardenmelk voor wie?

Om dit te kunnen begrijpen moeten we ons bedenken dat een goede darmflora en een goede stofwisseling van belang zijn voor vele lichaamsfuncties.  Door de darmflora te versterken en de stofwisseling  te bevorderen heeft het drinken van paardenmelk  een gunstige invloed op uw gezondheid. Paardenmelk zorgt voor:
* een goede darmwerking en darmflora
* bevordering van het immuunsysteem/afweersysteem  * zuivering van de huid* bevordering van de reinigende werking van de lever
* het hart, de bloedvaten, de bloeddruk en cholesterolspiegel
* een maagversterkende werkingbild0145t
* de bevordering van opname van vitamines  en mineralen (o.a. ijzer)
* een sneller herstel na ziekte* darmreiniging/bloedzuivering
* een regelmatige stoelgang
* stimulering van de spijsvertering
* de spieren* de bloedcirculatie
* geeft pollen minder kans
* een gunstige werking op ouderdomsverschijnselen .
* soepele gewrichten (niet bij slijtage!)
* sterke botten

 

____________________________________________________________________________________________

 

Paardenmelk – hoe gebruik ik?bild0338t

100% natuurzuivere paardenmelk van paardenmelkerij Fam. Van der Burgt.
Men kan de paardenmelk afhalen, maar hij kan ook toegestuurd worden. Paardenmelk is alleen ingevroren houdbaar.De paardenmelk is ingevroren per dagelijkse portie van een kwart liter. Naar keuze kan de paardenmelk opgehaald of thuis bezorgd worden. Paardenmelk is licht zoet en waterig van smaak.

Als men de melk mee wil nemen op bijv. de vakantie is de capsule aan te raden.Paardenmelk wordt als een kuur gedronken. Elke dag een kwart liter is in de meeste gevallen voldoende voor de opbouw van de darmflora. Zolang men vindt dat er vooruitgang plaats vind dient men de melk elke dag te drinken. Als de situatie stabiel is kan er worden afgebouwd. Dit is gemiddeld na drie maanden. Dit betekent dat de hoeveelheid paardenmelk langzaam verminderd wordt, of dat er om de dag gedronken wordt. In een aantal gevallen bijv. chronische klachten is (helemaal) afbouwen niet aan te raden.Voor kinderen onder het jaar en mensen met allergieën wordt aanbevolen de eerste dagen slechts kleine hoeveelheden te gebruiken om langzaam te wennen. Mensen met slecht werkende nieren moeten minstens gedurende de eerste maand slechts een halve portie nemen.Hieronder vindt u onze producten met de bijbehorende prijzen. Heeft u behoefte aan meer informatie of wilt u bestellen, neem dan telefonisch contact met ons op. Hierbij komen nog de eventuele verzendkosten.


Belangrijk om te weten
* De aanbevolen hoeveelheid paardenmelk is ¼ liter per dag.
* Neem de allereerste keer dat u   paardenmelk drinkt slechts een klein slokje. In een zeldzaam geval dat u er allergische voor bent merkt u dit vrijwel meteen.
* Bij kinderen en mensen met allergieën wordt geadviseerd met minder te beginnen en in enkele dagen de hoeveelheid op te bouwen.
* Het mag in één keer  gedronken worden, of in porties over de dag.
* Zeker de eerste 6 weken is het belangrijk elke  dag de melk te drinken dus GEEN dag over te slaan.
* Het maakt niet uit wanneer de melk gedronken wordt, als het maar wel elke dag rond het zelfde tijdstip is.
* Gedurende ongeveer de eerste twee weken kan de kwaal verergeren: meer uitslag, gerommel in de darmen e.d.. “Het moet er uit”
* De medicijnen of diëten die  men heeft, gewoon door gebruiken.
* Iets wat ongeneeslijk is, geneest ook met paardenmelk niet, het gaat hierbij om verlichting.


Paardenmelk cosmetica producten

* All-round Crème:    all-round huidverzorger,

    

Gebruiksaanwijzing:
Alleen voor uitwendig gebruik,
goed gesloten bewaren bij een temperatuur van 12-18 graden Celsius.

Een all-round huidverzorger
Crème met een hoog gehalte aan natuurzuivere paardenmelk voor de verzorging van het gezicht, van een normale tot vette huid. Het heeft een stimulerende invloed op het herstellend vermogen van de gehele huidstructuur Tevens brengt zij een zachtmakend effect teweeg op verhoornde, dode celschubjes. En heeft het een samentrekkende werking op vettige bultjes, verstopte poriën en/of mee-eters. Biologisch afbreekbaar. Dierproef vrij.
Crème-pot 50 ml.: € 12,75

Ingrediënten:
Natuurzuivere paardenmelk. Analog INCI-name, Citrus Amara, Glycerin, Glyceryl Stearate, Propyleenglycol, Lactoferrin, PEG-14 Stearate, Glyceryl Linoleate, Triethanolamine, phenoxyethanol, methylparaben, butylparaben, ethylparaben, isobutylparaben, Borago Officinalis, Jojoba esters, Wheat Germ Acid, Dimeticone Copolyol, Fenoxy-2-ethanol.

* Excellent Crème:    crème voor de probleemhuid o.a. eczeem en acne.

Gebruiksaanwijzing:
Alleen voor uitwendig gebruik,
goed gesloten bewaren bij een temperatuur van 12-18 graden Celsius.

Crème voor de probleemhuid o.a. acne en droge huid.

De gebruikte basiscomponenten hebben een samentrekkende werking op vettige pukkeltjes met tegelijkertijd een zuiverend en zachtmakend effect op verhoornde, dode celschubjes. Trekt snel in en voelt niet vettig aan.
Biologisch afbreekbaar en dierproef vrij.
Crème-pot 50 ml.: € 12,75

Ingrediënten:
Natuurzuivere paardenmelk en analog INCI-name, Citrus Amara, Hamamelis Virginiana, Lactoferrin, Propyleenglycol, Glyceryl Linoleate, Ceteth-10, Almond oil, Olive oil, Allantoine, Isopropylmiristaat, Ceteareth-6 and -Stearyl Alcohol, Ceteareth-25, Clycerin, Lanolin, PEG-14 Stearate, Borago Officinalis, phenoxyethanol, methylparaben, butylparaben, ethylparaben, isobutylparaben, Avocado PEG-11 esters, Fenoxy-2-ethanol.

 

* Pedi-care Crème:   een voetverzorger bij uitstek.

Gebruiksaanwijzing:
Alleen voor uitwendig gebruik,
goed gesloten bewaren bij een temperatuur van 12-18 graden Celsius.

Een voetverzorger bij uitstek
Voetencrème op basis van natuurzuivere paardenmelk voor de verzorging van enkels en voeten. Remt de vorming van geurverspreidende bacteriën en overtollige voettranspiratie. Stimuleert de doorbloeding bij extreem vermoeide voeten en enkels.
Tevens een hulpmiddel bij verzorging van voetschimmel, zwemmerseczeem, blaarvorming, ruwe hakken en eeltplekken. Biologisch afbreekbaar en dierproefvrij.
Crème-pot 50 ml.: € 12,75

Ingrediënten:
natuurzuivere paardenmelk en (analog INCI-name), Deionised water, White jelly, PEG-100 Stearate, Mineral Oil, Lanolin, PEG-9-Stearate, Propylene glycol, Isopropyl Miristate, Rosemary Oil, Sage Oil, Juglans Reg. Oil, Sweet almond oil, Ceteareth-25, Ceteareth-6, Passion flower oil, Arnica oil, C.E.C. 29-36.

 * RevivalCrème:      verzorgingscrème o.a. voor kloofjes en ruwe handen.

Gebruiksaanwijzing:
Alleen voor uitwendig gebruik,
goed gesloten bewaren bij een temperatuur van 12-18 graden Celsius.

Verzorgingscrème o.a. voor kloofjes en ruwe handen. 
Crème voor de normale tot droge huid op basis van natuurzuivere paardenmelk met een huidvoedende en hydraterende werking. Bestrijdt uitdroging en kloofvorming van de huid  (eeltplekken, ruwe ellebogen/knieën, etc.) door herstel van een optimale vocht/vet balans.

Revitaliseert (Revival) na een langdurig verblijf in de felle zon of bij ongunstige
weersomstandigheden een rood geworden of door uitdroging aangetaste huid door stimulatie van een natuurlijke huiddoorbloeding. Biologisch afbreekbaar. Dierproef vrij.

Crème pot van 50 ml.: € 12,75

Ingrediënten:
Natuurzuivere paardenmelk en (analog INCI-name), Aqua Naphae, PEG-100 Stearate, Almond oil, Propylene Glycol, Lanolin, Beeswax, Decyl Oleate, Wheat germ oil, Isopropyl Myristate, Ceteareth-6, Ceteareth-25, C.E.C. 29-36.

* Scrub Crème:zuiverende crème.

Gebruiksaanwijzing:
Alleen voor uitwendig gebruik,
goed gesloten bewaren bij een temperatuur van 12-18 graden Celsius

Zuiverende crème.
Zuiverende crème op basis van natuurzuivere paardenmelk. Versterkt en voedt de huidstructuur. De toevoeging van Apricot kernpitjes geven deze zachte Scrub-crème een sterk gommende werking om poriën en eventuele mee-eters van een normale tot vettige onzuivere huid diep te reinigen. Geschikt voor gezicht, ellebogen, knieën, etc. Biologisch afbreekbaar en dierproefvrij.

Crème-pot 50 ml.: € 12,75

Ingrediënten:
Natuurzuivere paardenmelk en analog INCI-name, Citrus Amara, Deionised water, Apricot kernel, Paraffinum Liquidum, Clyceryl Linoleate, Stearyl Alcohol, Lactoferrin, Glycerin, Propyleenglycol, Ceteareth-6-and-Stearyl Alcohol, Ceteareth-25, Borago Officinalis, Aloe Barbadensis, Sesam indicum, Methyldibromo Glutaronitril, Fenoxy-2-ethanol.

* Muscle Spierbalsem

Gebruiksaanwijzing:
Alleen voor uitwendig gebruik,
goed gesloten bewaren bij een temperatuur van 12-18 graden Celsius.

Crème voor vermoeide spieren.
Diepwerkende spierbalsem op basis van natuurzuivere paardenmelk ter verzorging van gevoelige en vermoeide spieren na intensieve arbeid of sportprestatie. Heeft een verlichtende werking bij stramme, stijve spieren of reuma-achtige verschijnselen.
Heeft een goede invloed op de bloedcirculatie en helpt het melkzuurgehalte in bloed en spieren te verlagen. Bevordert een doelmatig zuurstoftransport.Biologisch afbreekbaar en dierproefvrij.

Dispenser 100 ml.:    € 14,50

Ingrediënten:
natuurzuivere paardenmelk en analog INCI-name : Aqua (deionised water), Cetyl Alcohol, Arachis Hypogaea, White oil (pharma), Camphor, Ceteareth-6 (and) Stearyl Alcohol, Propylene Glycol, Vetalcoholethoxylaat (25EO), Populus Nigra, Polysilicone-7, Methyl Salicylate, Boric Acid, phenoxyethanol, methylparaben, butylparaben, ethylparaben, isobutylparaben, CI 75810, CI 45430.

* Handy handcrème.

Gebruiksaanwijzing:
Alleen voor uitwendig gebruik,
goed gesloten bewaren bij een temperatuur van 12-18 graden Celsius.

Een frisse, verzorgende handcrème.
Handcrème gemaakt op basis van natuurzuivere paardenmelk voor de dagelijkse verzorging van gevoelige of schrale handen. Het beschermt de natuurlijke structuur van de huid tegen extreme weersomstandigheden.

Zorgt voor een langdurige verbetering van de vochtbalans en beschermt de huid tegen uitdroging en kloofvorming. Is niet vet en trekt snel in.

Dispenser 100 ml.:    € 11,00

Ingrediënten:
Natuurzuivere paardenmelk en analog INCI-name ; Deionised water, Petrolatum, Paraffinum Liquidum, Cetyl esters, Propylene glycol, PEG-14 Stearate, Dimethicone, Ceteareth-25, Isopropyl miristate, phenoxyethanol, methylparaben, butylparaben, ethylparaben, isobutylparaben, Glycine Soja,Vanilla plani folia.