Historie

Burgthoeve van toen tot nu..

 

Van oudsher is het bedrijf van familie van der Burgt een vleeskalverenhouderij. Naast de varkens, zijn paarden altijd een grote hobby geweest binnen de familie. Het was dan ook geen echte verrassing dat vanaf 1997 door ons een paardenmelkerij werd opgestart. Het bedrijf groeide en het idee ontstond om een zinvolle dagbesteding aan te bieden voor mensen met een beperking op onze boerderij. Vanaf het jaar 2000 is de zorgboerderij in beeld gekomen.

De paardenmelkerij leent zich uitermate als basis voor de zorgboerderij, omdat er verschillende dagelijkse werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden door ‘’onze hulpboeren’’. Sinds 2005 biedt de Burgthoeve ook 24-uurszorg aan, waarbij de hulpboeren ook kunnen wonen op onze boerderij. Dit zien wij als een grote meerwaarde voor onze hulpboeren, omdat wij zo echt een veilige, huiselijke en daarmee passende omgeving kunnen aanbieden.

Inmiddels is het bedrijf uitgebreid met locatie Oijense bovendijk (St. Jozef) en wordt familie van der Burgt versterkt door een team van begeleiders. Samen met de hulpboeren zorgen zij ervoor dat de dagelijkse activiteiten worden uitgevoerd. Door de verschillende bedrijfsonderdelen is het aanbod in dagelijkse activiteiten zeer divers en geschikt voor een brede doelgroep. Uiteindelijk proberen wij samen met ons team iedere dag weer passende zorg aan te bieden, waarbij de hulpboeren zich écht thuis voelen op onze boerderij.