Melkerij

Paardenmelkerij

Een onderdeel van de Burgthoeve is vanaf 1999 de paardenmelkerij. Op de boerderij zijn onze paarden verdeeld over verschillende loopstallen (met zowel binnen- als buitenmogelijkheid). Zo hebben wij een groep met opfok, een hengsten- en ruinengroep en natuurlijk de melkmerriegroep. De melkmerriegroep bestaat uit circa 25 paarden die jaarlijks een veulen krijgen. Deze melkmerries worden regelmatig gemolken. De (paarden)melk wordt vervolgens direct, op eigen locatie, verpakt en ingevroren.

‘’100% natuurzuivere paardenmelk van paardenmelkerij de Burgthoeve.’’

Sinds de oudheid wordt paardenmelk al gebruikt als een voedend, versterkend en energie verhogend middel. Om de functie van dit bijzondere zuivelproduct, de paardenmelk, te kunnen begrijpen is het belangrijk om te weten dat een goede darmflora en stofwisseling van belang zijn voor vele lichaamsfuncties. Maar wat doet paardenmelk dan precies? Het versterkt een goede darmflora, bevordert de stofwisseling- en afweer, heeft een gunstige invloed op een droge/gevoelige huid en zorgt zo voor een positieve invloed op de gezondheid.

‘’Iets wat ongeneeslijk is, geneest ook met paardenmelk niet, het gaat hierbij om verlichting.’’

Waar kan paardenmelk aan bijdragen?
* Een goede darmwerking en darmflora
* Bevordering van het immuunsysteem/afweersysteem (sneller herstel na ziekte)
* Zuivering van de huid
* Bevordering van de reinigende werking van de lever, het hart, de bloedvaten, de bloeddruk en cholesterolspiegel
* Bevordering van opname van vitamines en mineralen (o.a. ijzer)
* Darmreiniging/bloedzuivering, een regelmatige stoelgang
* Stimulering van de spijsvertering, spieren en de bloedcirculatie
* Geeft pollen minder kans
* Draagt bij aan soepele gewrichten en sterke botten (uiteraard niet bij slijtage!)

Hoe gebruik ik het?
Het is de bedoeling dat de paardenmelk als een kuur wordt gedronken. De smaak van paardenmelk is te omschrijven als waterig en licht zoet. De dagelijkse hoeveelheid van 0.25l per dag is voldoende voor de opbouw van de darmflora. Naast de vloeibare melk bieden wij ook capsules van paardenmelk aan, bijvoorbeeld te gebruiken tijdens vakanties.

Belangrijke weetjes:
* Het is de bedoeling dat de dagelijkse hoeveelheid in één keer wordt gedronken.
* Gedurende ongeveer de eerste twee weken kan de kwaal verergeren: meer uitslag, gerommel in de darmen en dergelijke.. “Het moet er uit”.
* Medicijnen en/of diëten kunnen gewoon worden door gebruikt.
* Neem bij de allereerste keer paardenmelk drinken slechts een klein slokje. In een zeldzaam geval kan er sprake zijn van een allergie.

De paardenmelk kan (bij voorkeur) worden opgehaald en eventueel worden verzonden. Daarbij zijn de verzendkosten voor de koper. Heeft u verder nog vragen over de paardenmelk of de producten?
Neem telefonisch contact met ons op of bezoek de boerderij.