Locatie Lutterweg

Op de (hoofd)locatie Lutterweg, waar ook de paardenmelkerij gevestigd is, wordt zowel dagbesteding als 24-uurs zorg aangeboden in een veilige, huiselijke omgeving. Onderstaand vind je meer informatie over de dagbesteding en onderaan de pagina over het wonen op de Burgthoeve.

 

 

 

 

 

Dagbesteding op de Burgthoeve

‘’Paardenmelkerij in combinatie met een zorgboerderij.’’

Deze combinatie is ontstaan met het idee om een zinvolle dagbesteding aan te bieden voor mensen met een beperking. De omgeving van een boerderij/paardenmelkerij leent zich daar uitstekend voor door de dagelijkse activiteiten die het met zich mee brengt. Samen vormt het een bijzondere combinatie, waarmee een veilige, stabiele en toch ook uitdagende omgeving kan worden aangeboden aan onze hulpboeren.

 

Door de diversiteit binnen ‘’De Burgthoeve’’ is de omgeving geschikt voor een brede doelgroep. Er wordt altijd rekening gehouden met de mogelijkheden en wensen van de deelnemers. De verschillende dagelijkse werkzaamheden kunnen in een passend tempo worden uitgevoerd. Uiteraard worden de hulpboeren begeleid bij het uitvoeren van de aan hen toebedeelde taken.

 

 

 

De werkzaamheden van onze hulpboeren bestaan o.a. uit:

  • Stallen schoonmaken
  • Onderhoud van het tuig, gereedschap en overige
  • Algemeen onderhoud van o.a. de rijbakken, poetsplaats en stallen
  • Ondersteuning bij de melkerij en melkverwerking
  • Paarden en pony’s verzorgen en rijden
  • Erf- en tuin werkzaamheden (klussen, schilderen)

Iedere dag streven wij naar een prettige werksfeer, waar de hulpboeren de kans krijgen om zich te ontwikkelen in hun werk- en persoonlijke vorming.

 

 

 

Wonen op de Burgthoeve

”Niet alleen wonen, maar ook onderdeel worden van onze ‘boerderijfamilie!’.”

Sinds 2005 is het, naast de dagbesteding, ook mogelijk om te wonen op de Burgthoeve. Iedere bewoner heeft echt zijn eigen plekje op de boerderij in de vorm van een appartement. Daarnaast is er een gezamenlijke ruimte om bijvoorbeeld in de avond samen ‘Goede tijden, Slechte tijden’ te kijken of een spelletje te spelen. Ook worden er driemaal daags samen de maaltijden voorbereid en genuttigd. Recentelijk is de gezamenlijk ruimte uitgebouwd en volledig vernieuwd.

Naast familie van der Burgt staat er een team van begeleiders klaar om deze zorg en begeleiding uit te voeren. Een team met begeleiders die allen hun eigen expertise hebben en op die manier hun steentje bijdragen op onze boerderij. Kortom, wonen op de Burgthoeve is een mooie combinatie van een huiselijk gevoel in landelijke sferen.

 

 

Benieuwd hoe een dag op de Burgthoeve eruit ziet voor onze hulpboeren? 

‘’ Om 09:00 is het weer tijd voor een nieuwe, frisse werkdag. Nadat de werkkleren zijn aangetrokken wordt er verzameld bij het pictobord. Hierop wordt door de begeleiding een indeling gemaakt voor de ochtend. Op deze manier kan er goed rekening gehouden worden met wensen en behoeften van de deelnemers. Inmiddels hebben de paarden honger en wachten met smart op een schoon bedje van stro. Ook de gangen moeten worden geveegd, de rijbakken weer in orde gemaakt en de waterbakken gecheckt. Dan is het om 10:30 tijd voor een pauzemomentje. Gezamenlijk wordt er pauze gehouden in de kantine. Na een kopje koffie of thee worden de werkzaamheden hervat en netjes afgerond, want om 12:30 is het tijd voor de boterham! Na de lunchpauze wordt er opnieuw een indeling gemaakt en gaan de hulpboeren weer aan de slag. Paarden poetsen, de oudere paarden bijvoeren, klussen op het bedrijf, een muurtje schilderen en natuurlijk ook zelf paardrijden. Om 15:00 wordt er samen een kopje thee gedronken en gekletst over de dag. Tot slot alleen nog even de laatste voerbeurt voor de paarden, alles netjes achterlaten en de dag is weer voorbij gevlogen!’